Velkommen til min blogg og til mitt firma

Petersen Kort&Søm FAP

onsdag 30. september 2009

En julegave til som er ferdig!










Pute til et barnerom!
Jeg har beygnt på julegavene allerede, og denne puten blir lagt i boden sammen de andre gavene som allerede er ferdige. Men ta en titt på putens bakside, ser dere at jeg har klart å snu en av stoff bitene, så den nå står på hodet!? Det får bare bli litt sjarm..har ikke tenkt til å sprette opp den nå... :o)
Har brodert navnet til hun som skal få den på en stoffbit, som jeg sydde på som en tag, jeg syns dette ble litt morsomt. Litt anderledes... :o)
Jeg har valgt å sortere alle mine små stoff rester i hver sin pose (som jeg ikke lukker igjen så alt for godt) sånn at de stoffene som kommer fra samme designer ligger samlet. Da er det så enkelt når jeg skal lage små prosjekter som dette, stoff som passer ligger allerede sammen. Og hvis jeg skal bruke andre stoff kan jeg enkelt finne fram blandt de andre små restene! Noen andre som har gode sorterings metoder for små stoffbiter??
I dag regner det...glad jeg var ute i det fine været i går :o)
Ps; nå skinner solen igjen..så deilig!! :o)
Ha en flott dag, selv om det regner!
Wish you all a wonderfull day!
:o)

Ut på tur, aldri sur...!!












I dag måtte jeg bare ut og nyte det herlige høstværet her i Oslo området!
(Litt utenfor Oslo.)
(føler med dere som har sludd og dårlig vær...)
Jeg pakket tursekken og tok meg en tur i nærmiljøet, tenker jeg er ganske heldig som bor i nærheten av naturen. Måtte jo ta med mitt kamera, for høstbilder er jo så vakkert! Men det er forsatt ganske grønt syns jeg, mye mer farger på fjellet der jeg var i helgen. Innimellom skulle jeg ønske jeg bodde enda mer landlig til...vi får se...kanskje når jeg blir pensjonist..."ler"..ja, det er jo en god stund til!! Men det er alltid lov å drømme.... :o)
(Takk for posten Gitte, gleder meg til å prøve :o)
Ha en fin onsdag ettermiddag!
Klem fra Fredrikke!
:o)






Jeg har så sansen for disse kuene.... :o)
Her har jeg brukt papir serien June Bug, fra Basic Grey. Den serien er kanskje litt rotete for meg (blir nesten litt svimmel av noen av de arkene.."ler") , men...det er noe
med de arkene alikevel!!
Stempelet er fra Penny Black, blomster fra Prima, brads og bling fra Basic Grey. De svarte swirlene har jeg stanset ut med Quick Kutz Revolution maskinen.
Den gule blomsten ble kanksje litt i knalleste laget... men , pytt, pytt...litt knall kan vi tåle... :o)
Ha en super fin dag!!
Have a wonderfull day!!
:o)

tirsdag 29. september 2009

Bordkort!




Jeg har fått en bestilling på bordkort til en stort selskap!
Temaet på selskapet var høst, så da var det bare å finne fram de gamle høstblad stemplene mine fra Hero Arts. (De har jeg jammen hatt lenge, og de er kjempe fine! :o) Kunden likte resultatet, så da blir det bordkort med høstblader stemplet på med Versa Mark ink. Jeg skal også stempel på navnene på alle gjestene, og til det bruker jeg et magnet stempel sett fra Making Memories. Bruker det som heter Providence. Papiret er fra Bazzill.
Ha en fin ettermiddag i solen alle sammen!!
:o)

mandag 28. september 2009





Stille på bloggen....
ja, det har vært stille noen dager på bloggen min.
Grunnen til det er at jeg har hatt en god langhelg på fjellet! Vi hadde kjempe vær, sol og blå himmel (pluss noen skyer.. :o) Ikke en dråpe regn!
Bildene jeg viser er tatt på ca samme sted, men til forskjellig tider av døgnet. Fasinerende hvordan det sammen landskapet forandrer seg etter hvordan lysforholdene er. Og hvis noen lurer på hvor jeg har vært, så tilbrakte jeg helgen på Gålå.
Takk for en super tur!!
Ønsker dere alle en fin uke, jeg har forsatt litt helgefølelse her jeg sitter...
Og takk for alle de fine kommentarene jeg får!
:o)

torsdag 24. september 2009





Pusekatt kort!
Jeg irriterer meg litt når jeg må ta bilder inne på kveldstid, bildene blir for mørke og uklare. Lurer litt på om jeg skal gå i anskaffelse av sånn dagslys-lampe, noen som har noen erfaring med de lampene??
Men over til kortet mitt... :o)
Jeg har brukt mitt nye Basic Grey papir, stempel fra Penny Black og brads fra Basic Gray. Blomsten husker jeg ikke hvor kommer fra, ei heller den gule blomst-bradsen. Men de røde knappene kommer iallefall fra Paper Crafting.. :o)
Jeg har brukt glitterlim fra Ranger, og tusjet med Pro Marker.
Nå er det snart høstferie, og det blir godt!
Kos dere alle sammen!
Dette kortet er solgt!!
:o)

tirsdag 22. september 2009

Flere kort... :o)






God morgen!
I går kveld laget jeg flere kort med stemplene fra The Greeting Farm! Når jeg først skal lage kort syns jeg det er veldig greit å lage flere, med litt variasjon. Og etter helgens markedsdag på Kolbotn må jeg fylle opp kortlageret mitt igjen. Jeg har brukt papir, bling og brads fra Basic Grey og Making Memories. Blomstene kommer fra Prima, masse fint derfra.. :o)
Håper alle får en fin dag, her har det regnet..og jeg kjenner høstfølelsen siger inn her...
Tusen takk for alle koslige kommentarer!!
Wish you all a wonderful day!!
:o)

mandag 21. september 2009






Dette kortet har jeg laget med stempel fra The Greeting Farm, de er igrunnen veldig fine. Egner seg godt til de som ikke vil ha de "søte" kortene med bamser, pinnsvin osv.. :o) Har solgt kort med dette stempelet på til de som skal gi bort et kort til ungdom! Jeg har brukt papir, brades og bling fra Basic Grey, og blomst fra Prima (tror jeg.. :o) Har tusjet med Promarker. Det hvite papiret er fra Bazzill.
Ha en fin mandag!!
Wish you all a wonderful day!!
:o)

lørdag 19. september 2009

Markedsdag på Kolbotn!










Kolbotn Torg!
I dag har det vært markedsdag og åpningen på Eventyrfestivalen på Kolbotn. Jeg og flere andre har stått og solgt ting på torget ned mot Kolbotnvannet. Måtte bare ta med et bilde av utsikten min mot Kolbotn vannet...veldig, veldig fint!! Andre veien opp mot stasjonen var det mennesker, salgsboder, hoppeslott, underholdning fra senen og Kolbotn Garden var der også.
Været var nydelig, tror faktisk jeg har fått litt farge av høstsolen.. :o)
Salget var godt, møtte mange hyggelige mennesker og fikk delt ut en god del visitkort. Absolutt en god dag! Takk til alle som handlet, og jeg ønsker nye og gamle kunder (og alle bloggerene :o) en riktig hyggelig lørdagskveld!!
:o)

fredag 18. september 2009

Undertøyspose!





Jeg har sydd en helt enkel foret undertøyspose, med skriften "Undertøy" brodert forran på posen. Jeg har valgt å ha gildelås lukking, istedenfor løpegang og snor. Med glidelås lukking er jo posen helt lukket, og det liker jeg.. :o) I morgen er det markedsdag på Kolbotn Torg, i forbindelse med Eventyrfestivalen.
Det er spådd fint vær, og det er jo bra når man skal stå ute hele dagen.."smiler"..
Jeg gleder meg!! :o)
Nå skal jeg sy ferdig siste rest av ting jeg skal ha med meg, og begynne å pakke ned produktene mine. Det er litt spennende å pakke ned, jeg lurer alltid på hvor mye jeg skal ta med, har jeg nok vekslepenger...osv... :o)
Her skinner solen, så nå skal jeg først ta meg en pause og sette meg ut å nyte høstsolen!!

torsdag 17. september 2009




Dissse er solgt!




Koseklut!


Dette stoffet har jeg hatt liggende en stund. Jeg liker det så godt, så jeg har ikke hatt hjerte til å sette saksen i det før nå :o). Tidligere i uken solgte jeg en koseklut, og da fant jeg ut at dette stoffet gjør seg jo til kosekluter, så nå syr jeg noen flere og tar de med på Eventyr festivalen på Kolbotn Torg i morgen... :o)


Pris; 150kr.


Ha en flott fredag alle sammen!!


:o)

Sikklesmekke!

Sikklesmekke/skjerf.
Denne har jeg sydd i en litt tykk bomullsjersy med myk fleece på baksiden.
Veldig kjekt for de små som sikkler mye!

Jeg har valgt å ha to muligheter for å feste trykknappen, så man kan selv velge hvor stramt smekken skal sitte.



Pris; 99kr.
:o)

God morgen!!


Det går unna med disse oppevaringspungene mine, veldig hyggelig at de faller i smak
de ute!! Jeg blogger ikke om alle jeg lager, for det hadde blitt litt kjedelig, men akkurat denne syns jeg er så søt... :o) Denne har jeg foret som vanlig med det samme stoffet som utenpå, men itillegg har jeg lagt et tynt lag med platevatt imellom stofflagene. Det gjør at den blir på ingen måte "slapp i fisken".. :o) Det blir såpass at den står litt av seg selv! Kan brukes til det ene og det andre. Siden den er ekstra foret, ligger ting litt mer beskyttet i den, med tanke på I-pod, mobiler osv..
100 % bomull, foret.
Mål; 13cm*13,5cm.
Pris; 90kr.
Solgt!
:o)

onsdag 16. september 2009

Gavelapper!


Gave lapper!!
I år har jeg bestemt meg for at jeg skal selge gavelappene i pakker på fire (de små) og to stk (de aller største). Tenker dette er praktisk. Jeg skal ha de med på Eventyrfestivalen på Kolbotn Torg nå på lørdag, og der skal vi stå ute, så det er kjekt at de er litt beskyttet for vind og vær.. :o)
Jeg skal stå ganske langt ned mot Kolbotn vannet, kom å si hei, det hadde vært hyggelig. Kanskje du finner en julegave også.. :o) ..alltid kjekt å starte litt tidlig med julegave innkjøpene!!
:o)

tirsdag 15. september 2009

Broderi!


Mange muligheter... :o)
Jeg leker meg med min symaskin...
det er jo så mange muligheter!!
Jeg har noen ideer til julegaver, og da må det prøves litt ut.. :o)
Takk for alle koslige kommentarer!
(Ps.Jeg var på sykhuset med min vonde tå i dag (den har ikke blitt bra igjen...), etter 2, 5 timer kom jeg ut igjen... med bekreftet brukket tå, som var godt tapet av en sykepleier. Med beskjed om at jeg må regne med å ha vondt i 1/2 år...urgh..det var litt vel lenge...)
:o)

mandag 14. september 2009

Julen kommer jo... :o)


Julen er helt klart min favoritt tid på året, ingen tvil om det.. :o)
Så nå har jeg begynt å lage jule produkter for salg.
Her er det en større variant av lin hjerte jeg lagde til jul i fjor. I år har jeg brodert på teksten "God Jul" og har brukt et nydelig rødt fløyelsbånd til opphenget. Det er knapper på begge sider av hjertet en stor forran og en mindre bak, knappene skjuler endene av båndet. Tenker dette hjertet vil gjøre seg som pynt på dørhåndtak og skapdører. Har man et stooort juletre vil de nok bli fine som pynt der også.. :o)
Mål på hjertet; lengden inkludert opphenget er ca 23 cm.
Lengen på kun hjertet er ca 17 cm
Bredden på det bredeste er ca 11 cm.
Pris; 200kr.
Solgt!
Jeg kommer til å sy opp flere av disse for å ta med på markedsdager, men syr de også på bestilling! Bare å sende en mail med bestilling til kortogsom@hotmail.com
Ha en fin ettermiddag!!
:o)

søndag 13. september 2009









God morgen alle sammen!
Her viser dere noen flere bilder laget med Rammelim, veldig morro å overføre bilder på stoff denne måten. På innlegget under har jeg forklart litt kort hvordan jeg har gått fram. Har ikke noen ferdige produkter å vise fram ennå, men det kommer etterhvert!
Dette bilde liker jeg så godt, tok det i fjor høst i skogen like ved der jeg bor. Eneste som er litt irriterende er at ett av trærne er markert med en stripe med rød maling..men, men, det syns ikke så godt... :o)
Ha en fin mandag!!
:o)

Rammelim.











Rammelim!
Her er noen av det jeg har begynt på etter kurset med Gitte.
Dette er veldig morro...men desverre har ikke døgnet nok timer til å gjøre alt jeg vil,når jeg vil det.. :o) Så det går litt tregere enn ønsket!
Men her har jeg brukt mitt eget bilde, kopiert det over på papir, påført Rammelim på papirkopien og lagt det på stoffet. Etter tørking og herding og et lite vannbad er tiden inne for å "rulle" papiret av stoffet (ble litt sår på fingertuppene..men regner med at jeg blir "herdet" etterhvert... :o). Så må det tørkes, påføres et fettlag, som skal tørkes av igjen og så har man ett bilde på stoff!!
Jeg var på Grønland (Oslo) og kjøpte diverse gjennomskinnelige stoffer som egentlig blir brukt til brudekjoler, det er så spennende for de forskjellige stoffene gir forskjellige resultater...dette er veldig, veldig morro!
Jeg har enda ikke fått kjøpt inn resten av stoffene jeg skal bruke til vesker og sånt, men håper jeg får ordnet det snart!
Tusen takk for alle de koslige kommentarene dere legger igjen!
Det gjør godt i en travel hverdag!
:o)



Babykort!


God morgen!
I dag har jeg har laget et babykort på bestilling til en kunde.
Syns dette Penny Black stempelet er så søtt.. :o)
Hvis jeg ikke husker helt feil, så kommer papiret fra Maing Memories. Blomstene er fra Prima, glitterlim fra Ranger og de stjernebradsene har jeg hatt lenge..så de husker jeg ikke hvor kommer fra!
Ha en riktig fin søndag alle sammen!
Her skinner høstsolen fra en blå himmel!
:o)

lørdag 12. september 2009

Handlenett!


Handlenett!
Her har jeg laget en handlenett i et kraftig bomullstoff.
Det er helt enkelt handlenett, uten lommer.
Jeg har foret med samme kraftige bomullstoffet.
Mål; ca 33,5 cm*32cm.
Hankens lengde; 34cm.
Hankene er til å holde i hånden,
ikke over skulderen.
Pris; 300kr.
Solgt!
:o)