tirsdag 10. september 2013
Dagens lunsj :O)
Brødbakst!
I dag har jeg bakt brød i jerngryten min, inne i ovnen.
Det er veldig enkelt, det er den type brød der man bare røre sammen 1/2kg mel, med 1/4 ts gjær, 1 1/2 ts salt og ca 4dl vann.Det hele heves i 12-18 timer, deigen brettes noen gangerpå et godt melet bakepapir, og etterheves i 2 timer (eller bare helles i brødform) og stekes på 250 grader i 30 min, med lokket på gryten, og så 10 min uten lokket.
Utrolig godt :O)
Her hadde jeg 350gram hvetemel, 100gram grovt sammalt hvete, og noe havregryn, en dæsj med havrekli, og en dæsj med sesamfrø (det ble litt over 500gram) Jeg pleier å ta det jeg har når jeg baker brød, sånn litt på slump :O)
Jeg har kjøpt meg kokeboken til bloggen "Mat på bordet", og der er det mange oppskrifter på eltefritt brød.
Det var ett med sjokolade i ( !! :O) som skal bakes til helgen!
O` lykke sier nå bare jeg...!
Ha en fin kveld alle sammen!
Aha, lurt! Sikkert en deilig lunsj med lunt brød :)
SvarSlettka lurt ;)
SvarSlettfrister - monikaklemma ;)
Nam nam
SvarSlettTakk for at du deler.
Klem Connie
Det vil jeg prøve! Det ser virkelig godt ut. Jeg har ikke jerngryte men tror du ikke det går an å bruke TW sine ovnskasserroller? Har en stor slik, med lokk, som jeg bruker inne i ovnen. Pam :-)
SvarSlettJa Pam, det tror jeg :)
SvarSlettLekkert brød! Jeg har også bakt brød (og rundstykker) i dag. Det er ikke så ofte så jeg er ganske fornøyd med meg selv:-)
SvarSlettSå kjempegodt ut med nybakt brød. Boka hørtes vedlig fin ut.
SvarSlettHa en fin kveld.
Dette er kjempegode brød som jeg har fått dilla på. Setter deigen om kvelden og steker på morgenkvisten. Har fire ulike korn/frø i mine.
SvarSlettDet så kjempegodt ut! Og det men sjokolade i...mmmm... Dette må jeg prøve!
SvarSlettKlem Nina