tirsdag 4. mars 2014

Hjemmebakt er best :O)

















Nybakt brød!
Ingenting er så godt som hjemmebakt brød :)
Hos oss ble det nybakt til kveldsmaten, og jeg tenkte jeg skulle dele oppskriften min med dere;
(jeg kopierte oppskriften min fra min facebook-side, der jeg hadde delt den...men se så rar skriften blir... noen bokstaver blir litt kuttet av, men jeg håper dere skjønner den alikevel :O)

300g hvetemel, 100g grov sammalt hvete, 100g fin sammalt hvete, 50g sammalt grov rug, 50g store havregryn, et dryss med sesamfrø, 1 1/2 ts salt, 1/3 ts tørrgjær og 4,5-5 dl kaldt vann. Bland alt sammen, hev i 14 timer, brett deigen om seg selv, etterhev i to timer, så oppi varn jerngryte m lokk (strø litt mel over brøddeigen før du setter den i ovnen), så inni forvarmet ovn på 250 grader i 30 min, ta så av lokket, stek så i 10-15 min på 200 grader. Avkjøl på rist. Jeg bruker bakepapir oppi jerngryten min. Veldig godt brød 

4 kommentarer:

  1. Ingen ting er bedre enn hjemmebakst. Jeg har begynt å dra i deigen i stedet for å elte når jeg baker brødene ut. De blir mer luftige da.

    SvarSlett
  2. Hjemmebakt bröd er kjempegodt! Så spennende både med kaldheving og steiking i jerngryte. Det fikk jeg lyst å prøve. :-)

    SvarSlett
  3. Ja, og luftige brød er best :O

    Prøv oppskriften, det er veldig enkelt og greit :)

    SvarSlett
  4. Dette må jeg prøve ut,brødet ser veldig godt ut:)

    Merethe

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar om du har lyst :)