Velkommen til min blogg og til mitt firma

Petersen Kort&Søm FAP

søndag 1. februar 2009

Nybakt brød!


Nybakt brød til søndagskveldsmaten!
Da går brødmaten unna hos mine barn,
som ellers ikke er så glade i brød i matpakken... :o)
  • 600g hvetemel
  • 250 sammalt hvete
  • 100g havrekli
  • 1/2 ss havsalt
  • 1/2 ss sukker
  • 50 g gjær
  • 6 1/2dl til 7 dl lunkent vann

Alt blandes og eltes godt. Hev en time, bak ut to brød (legges på bakepapir på platen), etterhev 30 min under ett håndkle. Snitt brødene med en skarp kniv, rett inn i ovnen på 240 grader til den er gjennomstekt. (Ferdig når det er en hul lyd , når du banker på undersiden av brødet :o)

Godt brød til kveldsmaten :o)

3 kommentarer:

Dr. Gill sa...

Mmmmm... Det ser godt ut!

Kort og Søm sa...

Min egen "heimemekka" oppskrift..barna elsker det :o)
(kunne jo vært litt grovere, særlig til matpakkebrød da, men men.. :o)

Ida sa...

Mmm.. den skal jeg teste! SÅ skikkelig god ut !!!