Velkommen til min blogg og til mitt firma

Petersen Kort&Søm FAP

mandag 15. juli 2013

Grønnsakene våre :O)

Sommeren 2013.
Hvert år siden jeg var liten har jeg dyrket grønnsaker (ikke akkurat i stor skala da vi bodde i byen da.. :O) Jeg syns det er fantastisk hver eneste gang å se hva som kommer ut av et tørt lite frø!
I år har vi hatt en ny sort sukkererter, som min søster dyrket ifjor, og det var nydelige farger på blomstene i rosa/lilla toner. Men vi har hatt et lite problem med de, for de er så høye, kunne bli opp til 150cm tror jeg det stod på pakken. Det tenkte ikke jeg på når jeg valgte stedet de skulle stå. Stakkars plantene har vært utsatt for tidvis veldig mye vind og nesten brukket opptil flere ganger. Faktisk har de bøyd seg i to, men hver gang har de vokst videre :O)
Så neste år må jeg nok plante de et annet sted!
Viste dere at man ikke skal plante sukkererter på sammen sted mer enn hvert fjerde år!? Best for jorden, og med tanke på sykdom er det best å ikke plante de sammen grønnsaken på samme sted hvert år. Om man planter i pallekasser eller på friland er det lurt å notere i en liten hagebok hva du har plantet fra år til år. Så han man full oversikt.

I morgen står hamburger på middags menyen, og da skal vi ha egendyrket salat til, det gleder jeg meg til :O)
Det blir også hjemmebakte hamburgerbrød, er ikke sååå glad i de man kjøper i butikken.

Ønsker dere alle en fin sommerkveld,
og takk for hyggelige kommentarer!


3 kommentarer:

anitra sa...

Er det ikke deilig med hjemme dyrkede grønnsaker? De smaker i alle fall mye bedre enn de man kjøper. :0) Fortsatt god sommer!

ralfefarfars paradis sa...

Så flotte grønnsaker;) Har sådd sukkererter- og salat- men salaten ble sneglemat--så til neste år må jeg snekre sånne plantekasser med hjul på og satse på terrassehage;)

Kort og Søm sa...

Ja, egendyrkede grønnsaker er supert :O)

Best å få de opp fra bakken om man er plaget med snegler, enig med deg der :)