Velkommen til min blogg og til mitt firma

Petersen Kort&Søm FAP

mandag 12. mars 2012

Mini-vimpel!! Og noen tanker om priser...billig eller dyrt!?

Mini-vimpel!
Ja, her snakker vi mini...bare 4cm*4,5cm store (eller små:O)
Denne har en av mine kunder bestilt, og hun skal bruke den som pynt på en stor kake laget i en springform.
Båndet knytes på blomsterpinner/grillspyd i tre (eller noe annet) og de settes ned i kaken. Har man et langt navn så må man nok beregne å sette pinnene på skrå ut fra kaken, eller bake en skikkelig stor kake... :O)

Jeg har brodert på bokstavene med min kjære symaskin. Klippet til stoffet med vliselin, klippet med sikksakk saks, og brettet de i to rundt et mykt bånd, for til slutt å stryke delene sammen.

Billig, eller dyrt??
Jeg har registrert at det av og til kommer opp debatter om pris på det en lager og selger på nettet av håndlagde ting...noen blir kritisert for å selge ting for billig og andre for dyrt.
Jeg tenker at her må vi skille på de som gjør dette på hobbybasis og bare vil dekke inn kostnader og ha litt igjen for å kjøpe mer garn, stoff eller annet man trenger.
Så er det det andre gruppen som har dette som jobb, de kan ikke konkurere i pris med det som blir masse-produsert i andre land, der lønnene er lavere enn i Norge. Så må man også tenke på at de som har dette som yrke/jobb må betale skatt, og etter en viss omsetning skal det også betales inn merverdiavgift. Pluss andre utgifter som følger med når man driver et firma.

Noen mener at de som selger sine produkter for en billig penge ødelegger for andre som har et mål om å tjene penger. Det har ikke jeg tenkt til å ta stilling til her og nå, men det er jo noe å tenke på..

Som mange av dere vet, så er jeg utdannet Kjole- og drakt syerske, med Svennebrev. Jeg har eget firma, og jobben min er å lage stoff og papir produkter til mine kunder. 
For min del er det ikke mange gangene på de fire årene jeg har drevet mitt firma noen har påpekt at de syns mine produkter er for dyre. 

Jeg tror min konklusjon må være at de som har dette som jobb faktisk skal tjene penger, og at kundene betaler for noe som er håndlaget og ofte unikt, noe som er spesielt og kunden får det de ønsker seg...(som de kanskje ikke finner i vanlig butikk!?)

Jeg er meget takknemlig for mine kunder som velger å handle fra meg, takket være dere får jeg gjøre noe jeg elsker hver eneste dag...*smiler*....

Ha en fin ettermiddag alle sammen!
 Her i Oslo-området er det reneste sommeren...sol, varmt og godt!
:O)


13 kommentarer:

Tovepia sa...

Vanskelig tema dette, og jeg er av den formening at det må koste litt; nettopp fordi det er håndverk og unikt i så måte. Jeg tenker som så, at vil ingen kjøpe, så får det bli gaver til kjente og kjære;)..men jeg lever ikke av det:) Men synes at de som har det som jobb også hadde fortjent mer betaling.
Jeg ser selv at portoen har blitt rådyr, skal jeg sende tøfler, koster det nesten 40 kr! Da er det ikke mye man har for jobben flere kvelder på rad:)..så dette må være moro!!
Kos dæ med våren;)

Vibekes lille ullne sa...

Morsomt og anderledes med vimpel på kake! :)

Det er vanskelig det med prising, men generelt synes jeg mange underpriser strikkeproduktene sine. ALtså strikket på hobbybasis. Jeg tenker at det undergraver markedet litt, for det er jo snakk om unike ting. Jeg er hvertfall av den formening at man kan betale litt for håndlagde ting.

Ha en fin uke! :)

Nita sa...

Så søt vimpel, kjempe kul ide å ha den på kaken!! Kanskje jeg låner den når vi skal feire 3 åringen i huset etter påske ;o)
Veldig enig med deg ang betaling og pris, jeg har blitt spurt en del om å sy for noen, men siden jeg ikke er utdannet og resultatet kan ha små feil er jeg veldig usikker på hva jeg kan ta, så jeg tenker jeg må i hvertfall ta nok til at jeg dekker kostnadene jeg har med å lage det :o) Men når det er så proft som det du lager bør det absolutt koste litt :o)

Kjenner jeg virkelig savner Oslo om våren nå ja... Kos deg masse med solen og våren!!

Klem

Ulla-Bella sa...

Dette var søte vimpler:) Helt enig at det er vanskelig å sette pris. Jeg synes man skal sette en pris man kan leve med - og for all del - ikke gi-bort-pris.

Solveig sa...

For en herlig vimpel! Så masse arbeid med en som er så liten, da;o))
Nei, ikke lett med pris-diskusjonen. Jeg synes faktisk det er så vanskelig at det er det verste med hele handelen. Klarer liksom ikke å verdsette i penger det jeg gjør, selv om jeg har jobbet både iherdig og lenge. Tenker egentlig ikke over hvilken pris andre setter på sine ting, men synes det er verdt å betale mer for noe som er hjemmelaget enn det som blir masseprodusert for enkelte kjeder.

Lykke til med det du lager - fint er det i alle fall;o))) OG det viktigste av alt: kjenne på gleden det gir oss å kunne skape ting med hendene våre;o))
Klem fra Solveig

Anneli sa...

Hei Fredrikke!
Jeg syns det er vanskelig å sette pris på eget arbeid. Nå lager jeg ting på hobbybasis og da blir det som du sier, viktigst å få dekket kostnadene + at man gjerne vil ha et lite overskudd.
Men når jeg selv skal handle er det viktigste at jeg finner noe som er unikt og som jeg bare ikke kan motstå, da kan det også koste litt..
Scrappehelga er ikke før neste helg ;) Men klart jeg skal få lagt ut bilder da!
I mellomtiden kan du jo titte innom meg å se på påskeeggene jeg har dekorert (skal legge ut bilder nå) Klem :)

Hespe sa...

Kjempesøt vimpel du har laget til kunden din!!!

Ja, å skulle sette pris på produktene sine, er ikke enkelt, og at man får igjen langt ifra innsatsen er vel også en realitet... Nå har jeg komme til den konklusjonen at jeg tar for materiale + at jeg legger til litt ekstra for "innsatsen" - tingene jeg selger er alltid priset i utgangspunktet, og kjøper får ingen overraskelse - med andre ord - alt er opp til kjøper... ;)

Nyt vårdagen videre!!

Klem fra Hildegunn

ide-puffen sa...

Vet du hva. Jeg tror folk skiller, iallefall noen, på profesjonelt handverk. Det er noe å bestille fra folk som lever av det. Man er som regel sikret bedre kvalitet. Og du er så flink og nøye.
MEN mange hobbydamer ødelegger litt.
Sånn er det bare så vi får stå på med det vi liker og gjøre en så god jobb som mulig. Unike ting må koste mer.
Kos deg du.
Klem klem

Connie sa...

Stilig vimpler. Så spennende med kaka:)
Hadde vært moro å sett ferdig.

Ikke lett tema, håndarbeid blir ikke verdsatt like høyt av alle. Dem vet ikke hva som ligger bak av arbeid.
Ønsker deg en fin ettermiddag.
Klem Connie

Lev Vackert sa...

Lördagen den 19/5 från kl 12.00 Blir det äntligen av!

Vår första bloggträff i Lev Vackert Huset! Vi hoppas att så många av er som möjligt kan komma och träffas! ÅÅÅHHHH så skoj!

Föranmälan ska göras tillvitromantik@gmail.com samt en förskottsbetalnings ska göras i samband med anmälan. Detta så att vi kan bjuda på god Kycklingssallad, kaffe, dryck och kaka. Kostnad 135:- Vi håller stängt på övervåningen av huset så att vi till en början kan lära känna varandra där och ha lite lotteri och liknande. Vi kommer också kort presentera hur det gick till när vi förverkligade vår dröm om böckerna och butiken. Sen är det givetvis fritt att röra sig i butiken. För er som kanske vill sova kvar finns bra möjligheter bara ett stenkast bort. Se under Fliken Om Kristinehamn på www.levvackert.se Kram Petra www.romantiskahem.blogspot.com och Ingela Broling www.inspirationivitt.blogspot.com

Maria Isabel sa...

Kjempesøt mini-vimpel!!!

I forhold til det du skriver om så tenker jeg slik at man må betale litt ekstra for å få noe som er håndlagd, og som ikke er masseprodusert. Selv om jeg mange ganger kan syntes at det er dyrt, så klager jeg ikke over det, fordi jeg skjønner hvor mye arbeid som er lagt i det, og ikke minst at man faktisk må kunne tjene noe på det ift kostnader for materialet og porto. Det er en selvfølge at man skal gå i pluss etter at man trekker fra avgifter for det man har laget.. jeg sitter ikke i mange hærrans timer og maler et bilde.. for å sitte igjen med en 50 lapp.. da har jeg jo ikke nok til å kjøpe nye lerret eller maling.. og ikke minst fårr betaling for de 20-30 timene jeg har brukt.

Også har jeg en mor som hele livte mitt har strikket og sydd, både for betaling og gratis, jeg VET hvor mye jobb som er lagt bak, og hvor lite annerkjennelse og betaling man får.

Og nå som jeg har giveaway, så vil vel portoen koste mer enn hva gavene gjør, så dyrt som det har blitt å sende ting med posten!!

Ønsker deg uansett en strålende uke med like mye sol som hittil denne uka :)

Klem :)

Lindas hobbyhjørne sa...

Jeg håper og tror at de som handler håndarbeide... kjøper det for at det ikke er lik alt andet man kan få kjøpt og da tenker de ikke så mye på prisen!
Så søt vimpel :)
Ha en fin dag, klem.

Mayen sa...

Du som æ har en håndverksutdannelse som kostet penger og tid, klart man skal ha betalt! Vil folk ha får dem betale for arbeidet.utstyr koster også. Det finnes enkelte messer her i byen vi aktive produsenter ikkje deltar på fordi det er en dameklubb som selger til spottpris og undergraver arbeidet vårt. Stå på, du har priser som matcher produktet ;o)