Velkommen til min blogg og til mitt firma

Petersen Kort&Søm FAP

lørdag 8. august 2009

Kjøkkenkluter !

Jeg var en runde innom noen strikke-blogger for en stund siden, og jeg så en som hadde strikket denne type kluter. Men jeg kan bare ikke huske hvem det var hos! Men jeg ble iallefall inspirert og fant ut at jeg måtte finne fram strikkepinnene igjen.. :o)
Jeg har lagt opp litt over 40 masker på pinne nr 4, med Mandarin bomullsgarn. Strikker en runde rett og vrang, og så neste runde bare rett. Forsetter til jeg har fått riktig lengde, men vet ikke helt hvor lang kluten skal bli. Vi får se! Jeg strikker med dobbelt garn.
Tror denne typen er bedre enn de jeg har strikket tidligere, noen som har erfaringer å dele?? Jeg strikker med bambus pinner, og de kan jeg igjen anbefale på det varmeste, kjempe gode å strikke med!
Grønnfargen er ganske knæsj, men dette skal bli en julegave og jeg vet fargen faller i smak hos motakeren!!
Det er jo en stund til jul, så jeg har god tid...
:o)

13 kommentarer:

Tovepia sa...

De beste tuene/klutene du kan få! Jeg har strikket på pine 3 med bommulsgarnet til Rema og Europris sitt Tuvagarn..litt billigere;) Og de fungerer toppers. Mor Aase- garnet til Rema er faktisk godt til denne bruken;) Ha en flott lørdag!

Kort og Søm sa...

Har de garn på Rema 1000, matbutikken??
Hva koster det for nøste??
Takk for tipset :o)

Ja, nå blir det hjemmelaget pizza og Mamma Mia filmen. Har ikke sett den ennå, tror kanskje jeg er det eneste som ikke har sett den ennå.. "ler"..
God lørdagskveld til deg også :o)

Randi sa...

Disse klutene ser kjempefine ut. Jeg har også tenkt å strikke noen slike. Lett strikking passer bra på nattevaktene mine og så er det en fin måte få brukt opp restegarn på. Julegaver var jo et godt tips:o)

Kos deg med pizza og film, jeg skal på jobb jeg nå.

Guttemamma sa...

he he, farsotten sprer seg, har strikket min første jeg og! Brukte petunia på pinne nr 3,5, men nøstet koster 30 kr ,så tenkte jeg skulle prøve å finne billigere. Har kjøt flotte tre oppvaskkoster som jeg skal gi med...billig på søstrene grene.
Anette:-)

Kort og Søm sa...

Da var det nok hos deg jeg så de Anette :o), men hvor finner jeg Søstrene Grene??
Oppvask koster må jo følge med kluten!! :o)

Guttemamma sa...

KLart du må!!! jeg har kjøpt ti i dag(!), på Sandvika storsenter til 13 kr stk,så på Beitostølen til 98 kr stk..... Søstrene g finnes også på Nordbysenteret ved Svinesund....
klem

Kort og Søm sa...

Supert, takk!
Klem :o)

Solveig sa...

Tror jammen je må prøve meg med noen slike strikkakluter jeg også! Ser det er mange som skryter av dem. Dine ser skikkelig flotte og sommerslige ut :-)

Ønsker deg en flott søndag.

Klem fra Solveig

Flittige hender sa...

Flotte kluter. Jeg har vært på en liten rundt-tur i bloggverdenen og ser at det er mange som strikker kluter nå, jeg tror jeg må prøve meg på en slik denne høsten.
Ha en fin søndag :0)

Heidi sa...

Dette er min yndlingsmodell på kjøkkenkluter. Stort sett strikker jeg dem i Petunia eller Muskat soft på pinne nr 3 1/2. (Selvsagt på trepinner, bruker rosentre...) Legger opp 75 m og strikker til nøstet er nesten brukt opp. Feller av r og vr. For å beregne nok garn til en omgang, kan du gange bredden med 4.
Disse klutene er supre, og med Petunia kan de vaskes på 60 grader.

Kort og Søm sa...

Nå er den ene kluten ferdig, og jeg har begynt på en til! :o)

Kanksje jeg skal prøve med Petunia, hvor får jeg kjøpt det??
Du lager de litt større enn hva jeg har gjort Heidi!
Men fine blir de.. :o)

Heidi sa...

Jeg strikker med en tråd Petunia på pinne nr 3 1/2. Da blir de passe tykke. Størrelsen med 75 m og et nøste ligner ganske mye på kjøpekluter. Bredest på omgangsbredden, og god og stor. Synes de bør ha den størrelsen.
Petuniagarn lages av Per Tryving, dvs du kjøper det samme sted som pt-garn. Det garnet er litt tykkere enn eksempelvis Mor Åse, Mandarin petit (som jeg synes er for tynt til denne måten å strikke på, bedre med to tråder og vrangbord). Ligner vel litt tykkelsesmessig på Tuva-garn fra Europris. Vet at mange er fornøyd med det, og vasker på 60 grader selv om vaskeanvisningen sier 40 grader.
Du som er produsent kan kontakte Rauma/Per Tryving og kjøpe direkte derfra hvis du ikke får kjøpt i butikk i nærheten.

Kort og Søm sa...

Takk Heidi, jeg har strikket på pinne 4 med dobbelt garn, men skal prøve det du strikker med! Takk for tips.. :o)