Velkommen til min blogg og til mitt firma

Petersen Kort&Søm FAP

mandag 25. januar 2010

Gårsdagens kveldsmat...*smiler*...


Nam, nam... :o)
Her har dere gårsdagens kveldsmat her i huset, dette smakte godt!
Deigen ble laget etter hva jeg hadde i skapet;
450g hvetemel,
50 g havrekli,
250g sammalt grov rug,
250g sammelt grov hvete,
2 ts grovt havsalt,
1 pose tørrgjær
2-3ss god olivenolje.
7-8 dl lunkent vann.
Dette er sånn ca mål, jeg pleier bare å putte opp forskjellig mel til jeg har ca en kilo.Denne er hevet ganske lenge, syns smaken blir bedre da. Delte deigen i tre, en del ble et grød, og de to andre ble kevlet ut til leiver like store som platen i ovnen. Immellom leivene puttet jeg pizzaost og skinke (ikke vær gnien på skinken her, jeg brukte en hel boks med smårettskinke :O) , og en god del basilikum, plus litt pepper.
Jeg rutet opp deigen i passe store deler og etterhevet den under et håndkle. Stekte den på litt over 200 grader til den hadde fått farge oppå, jeg tar aldri tiden, bare sjekker underveis!
Dette er super matpakke mat!!
Bare å klippen den opp etter der du har rutet den opp, så har du ferdige små brytebrød. Smaker nydelige varme, men også gode kalde!
Ha en fin dag!
:o)

8 kommentarer:

Hege-Annie Simonsen sa...

Nam, dette både hørtes godt ut og ser godt ut! :)

Ønsker deg en kjempefin dag! *klem*

Ide-puffen sa...

Det var en god variasjon til skolemat til ungene. Den så veldig god ut, så skal prøve den selv. Nam

Hilsen Randi

Husmora sa...

Takker for ideen! Kjempesmart til matpakkene! :-)
Ha en flott dag!

Gry-Heidi sa...

Å, dette så kjempegodt ut ! Og du, så fin den datavesken var :)

Ha en super dag !

Klem :)

Magny sa...

oisann..
dette ser virkelig godt ut!!
takk for oppskrifta!!

ha en fin-fin dag!!

magny

sylysten sa...

Det så yummy ut;o))))
Og nydelig bokstavvimpel du hadde laget lenger ned her;o)
Klem
Linda;o)

Anne Grete sa...

Det så godt ut! Må testes ut her ja ;)

Evy sa...

Lagde dette til middag igår med stort hell. Ungene var veldig fornøyde og restene er med i matpakken idag :-)
Takk for en fin oppskrift!
Hilsen Evy