Velkommen til min blogg og til mitt firma

Petersen Kort&Søm FAP

fredag 22. april 2011

Neida...det er ikke kjøttkaker, det er bare jeg som er sent ute i år også!Årets grønnsaker!

Ja, jeg er sent ute i år også...men på den positive siden får jeg tomater nesten til jul...om jeg tar inn plantene når frosten kommer...*ler*..

I går da jeg satt ute for å planlegge min bittelille hageflekk, kom jeg på at jeg hadde sett at vi har fått en ny Plantasjen her ute hos oss, da jeg kjørte forbi med bussen i begynnelsen av uken! Så jeg tok bussen opp dit, og det var veldig hyggelig å titte på alle blomstene.

Det var et hav av påskeliljer der, jeg skulle jo ikke ha påskeliljer, men grønnsaksfrø, ja...jeg vet jeg er veldig sent ute med frø-såingen i år også...skal begynne før til neste år! :O)

Jeg kjøpte de sortene jeg har prøvd før, og som har vært meget vellykket. Men jeg kjøpte ikke med sånne mini-drivhus....for det har jeg fra før av. De kan med hell brukes flere år på rad, etter litt grundig vask. Men...for å si det sånn...mine mini-drivhus hadde ikke helt overlevd flyttingen, de er jo tross alt laget av ganske tynn plast. Så da fant jeg frem noe annet jeg kunne putte de oppi...*smiler*...kjøkken ting fra Ikea fungerer utmerket til dette bruk, med litt gladpack over...så ble det jammen mitt eget lille hjemmelagde drivhus!! :O)

Jeg sier meg fornøyd, og venter på at det skal begynne å spire...*smiler*..

Grønnsaksboken har jeg faktisk hatt siden jeg var ungdom, og spadde opp plenen hjemme for å ha grønnsakshage! Jeg blar i den forsatt... :O)

God fredag til dere alle sammen!

:O)

5 kommentarer:

Tingelingeling sa...

Syns du er kjempeflink jeg, som både har sådd og gjenbrukt plastemballasje! Det kan bare berømmes altså!
Jeg kjenner meg godt igjen med den sene såingen, men de få ( muligens bare en gang..) gangene jeg greidde å så tidlig, ja da ble de så tynne og strantete at jeg fikk problemer med dem.. Tror du er helt i rute jeg! :))
klem og lykke til med avlingen!

ide-puffen sa...

Grønnsaker er ikke sent å så nå vettu. Men tomatene kan bli litt sene. Jeg kjøper små tomatplanter på Plantasjen og de rekker nå å bli stooore. Har ikke sådd sukkererter og salat ennå. God tid.
Her skinner endelig solen og det var over 20 grader i drivhuset. Herlig.
Kos deg med hageflekken
klem

Kort og Søm sa...

Så heldig du er som har drivhus! :O)
Sukkererter og salt så jeg rett ut, men paprika, tomater squash og slangeagurk pleier jeg å så inne før de kommer ut.
Jeg kjøpte en liten tomatplante på plantasjen i går, men jeg gikk hjem fra hagesenteret, og den 50 min lange gåturen ga den stakkars tomatplanten litt hard medfart..*ler*..får se om den overlever..!
Klem :O)

Kort og Søm sa...

salt=salat
så=sår
Gikk litt fort i svingene.. :O)

Tullik sa...

14 dager siden eg sådde og i går prikla eg. Synest egentlig det er kjedlig. Blei mange planter som vart plassert litt rundt omkring... Neste sesong har eg fått drivhus på plass !! Grønnsakplanter har eg kjøpt på plantasjen dei siste åra....Lukke til med plantene dine.